sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Itsearviointi kurssista

Uskomatonta, miten aika on kulunut ja olemme jo kurssin itsearvioinnin äärellä! Tämä kevät on ollut erityisen vauhdikas monella eri tapaa, joten päivät ja viikot ovat vaihtuneet kuin silmänräpäyksessä. Tässä postauksessa arvioin omaa työskentelyäni Some tutuksi-opintojaksolla, oppimista, oivalluksia, mietyttäviä asioita sekä suhdettani sosiaalisen mediaan. Aloitetaan...

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen omaan työskentelyyni kurssilla. Yritin kirjoitella sekä omaan blogiin että muiden blogeihin säännöllisesti ja ottaa kantaa asioihin. Olisin halunnut tehdä enemmän postauksia omaan blogiin, mutta kokopäivätyö, opinnäytetyö, neljä muuta kurssia ja lähestyvä valmistuminen verottivat energioitani sen verran, etten kyennyt aktiivisempaan postaustahtiin. Pyrin kuitenkin tekemään niistä postauksista, jotka kirjoitin, mahdollisimman laadukkaita ja pohtimaan asioita eri näkökulmista. Lueskelin myös aktiivisesti muiden blogeja sekä opeblogia. Muut kurssilaiset ovat tehneet aivan ihania blogeja ja postauksia on ollut inspiroivaa lukea.

Koen, että suurimmat opit ja oivallukset tällä kurssilla ovat olleet suhtautumisessani someen. Tunnen, että ymmärrän paremmin sosiaalisen median merkitystä nykypäivän vuorovaikutuksessa, myös liike-elämässä. Olemme käsitelleet kurssilla paljon some-ilmiöitä ja somessa "leimahtamista", eli tilanteita, joissa sosiaaliseen mediaan julkaistaan jotain kyseenalaista ja asia lähtee paisumaan isommassa mittakaavassa. Myös digitarinan tekeminen herätti paljon ajatuksia siitä, minkälaisia vuorovaikutusmahdollisuuksia verkkoyhteisöt meille tarjoavat. Konkreettisia oppeja tällä kurssilla ovat olleet uudet sosiaalisen median palvelut, monet myös sellaisia, joista en ole ikinä kuullutkaan. Myös monista tutuista sovelluksista tuli uusia puolia esille muiden postauksia lukiessa. Tämä kurssi on myös loistavasti tukenut opinnäytetyöni kirjoittamista, jossa pohdin henkilöbrändäystä ja sosiaalista mediaa.

Mikä sitten mietityttää? Tähän on hieman vaikea vastata. Varmasti tulen pohtimaan kurssilla opittuja asioita jatkossa aina, kun käytän sosiaalista mediaa. Kun olen itse aktiivinen somessa, pidän mielessä oman henkilöbrändini ja mietin kahteen kertaan ennen kuin postaan mitään kyseenalaista. Kun taas itse seurailen uutisointia ja sosiaalista mediaa, laitan päälle tarkkaakin tarkemman medialukutaitotutkan, ja pyrin olemaan kriittinen lukemiani asioita kohtaan. Haluan olla myös jatkossa ennakkoluuloton sosiaalista mediaa kohtaan, ottaa testiin uusia sovelluksia ja hyödyntää somen tarjoamia vuorovaikutusmahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla, niin yksityiselämässä kuin ammatillisessa mielessä.

Olen saanut tästä kurssista paljon irti, vaikka en ole teitä ketään henkilökohtaisesti tavannut. Kurssilla on ollut hyvä ja kannustava ilmapiiri, ja vuorovaikutteinen ote on innostanut osallistumaan keskusteluihin. Suuri kiitos kurssista opettajille ja muille kurssilaisille!

Last but not least, haluan toivottaa hyvää ja aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille! Olette parhaita :)

1 kommentti:

  1. Kiitos Anne! Mukavaa, että viihdyit ja jaksoit olla aktiivinen. Somessa riittää ammennettavaa myös vastaisuudessa, joten matka jatkuu. Toivottavasti opparikin on jo hyvässä vaiheessa.

    Jos et vielä ole antanut palautetta, tee se nyt: https://e-lomake.haaga-helia.fi/lomakkeet/13813/lomake.html#COM8HH003-13

    Hyvää kesää!

    VastaaPoista

Itsearviointi kurssista

Uskomatonta, miten aika on kulunut ja olemme jo kurssin itsearvioinnin äärellä! Tämä kevät on ollut erityisen vauhdikas monella eri tapaa, ...